Україна закликає росію погодити гуманітарні коридори для Києва, Харкова, Волновахи й Маріуполя

Україна закликає росію погодити гуманітарні коридори для Києва, Харкова, Волновахи й Маріуполя

Укрінформ
Україна закликає росію невідкладно погодити гуманітарні коридори для Києва, Харкова, Київської, Харківської областей, Волновахи та Маріуполя.

Про це на брифінгу сказала віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Так само ми надсилали російській стороні та Червоному Хресту розроблені маршрути для гуманітарних коридорів: Волноваха-Запоріжжя, Маріуполь-Запоріжжя, Київ та Київська область у напрямку Західної України, а також Харків та Харківська область у напрямку Західної України. Закликаємо росію невідкладно погодити вказані маршрути, про що повідомити Міжнарождний Комітет Червоного Хреста і забезпечити сталий режим припинення вогню за цими маршрутами", - сказала Верещук.

Віце-прем'єр-міністр закликала не довіряти повідомленням неофіційних джерел інформації, а також повідомленням міністерства оборони росії.

"Довіряйте українській владі, слухайте, читайте офіційні ЗМІ", - наголосила Верещук.

Як повідомлялося, 8 березня має запрацювати гуманітарний коридор для міста Суми. Маршрут гуманітарного коридору для евакуації людей один: Суми – Голубівка – Лохвиця – Лубни – Полтава. За словами віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, жодні інші маршрути не погоджувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-