Добровольці-іноземці можуть отримати українське громадянство, якщо забажають - Єнін

Добровольці-іноземці можуть отримати українське громадянство, якщо забажають - Єнін

Укрінформ
Іноземні добровольці, які приїхали в Україну захищати її від російського нападу, за бажання зможуть отримати українське громадянство.

Про це сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу відзначити, що їх кількість зростає (іноземних добровольців - ред.). Для цього нами визначені відповідальні особи з числа Державної прикордонної служби, з числа Державної міграційної служби, які відповідають за їх організований в'їзд на територію України. У подальшому ними опікується безпосередньо Міністерство оборони. Вони підписують відповідний контракт, отримують військовий квиток, який замінює їм посвідку на проживання. У подальшому, якщо такі особи з числа іноземних громадян будуть зацікавлені в отриманні українського громадянства, то наше законодавство передбачає для них таку можливість", - розповів Єнін.

Як повідомлялося, в Україні створюється Міжнародний легіон територіальної оборони з іноземців, які хочуть приєднатися до опору російським агресорам та захисту світової безпеки.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію. Країна-агресор, зокрема, завдає авіа та ракетних ударів по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі українських міст.

Фото: Софія Шовікова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-