Росія використовує у війні термобаричну зброю – британська розвідка

Росія використовує у війні термобаричну зброю – британська розвідка

Відео
Укрінформ
Міноборони росії підтвердило, що застосовує в Україні важкі вогнеметні системи (ТОС-1А), які використовують термобаричні ракети.

Про це інформує Держспецзв’язку в телеграм-каналі з посиланням на дані британської розвідки, повідомляє Укрінформ.

У відеоролику британської розвідки пояснюється, що ТОС-1А – важка вогнеметна система залпового вогню, що використовує ракети з термобаричними боєголовками. Вона застосовувалася російськими військами в Афганістані й у Чечні.

Термобарична зброя використовує кисень із навколишнього повітря для створення високотемпературного вибуху. Її фугасна дія триває довше, ніж у звичайної вибухової речовини.

Дія ТОС-1А є руйнівною, ідеться у відеоролику. Вона може зруйнувати інфраструктуру, завдати значної шкоди внутрішнім органам людини й викликати різки опіки, що призводять до смерті.

Термобарична зброя не є незаконною, але її використання суворо регулюється законом про збройні конфлікти.

«Вона не може використовуватися проти військових цілей, якщо це наражає на небезпеку цивільне населення…На відео видно, що президент Путін використовує ТОС-1А проти України. Якщо президент Путін цілеспрямовано використовує систему ТОС-1А проти цивільного населення, це – нелегально», - йдеться в поясненні.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Німеччини Петер Франк розпочав розслідування за підозрою у скоєнні військових злочинів російських військових в Україні - через застосування касетних бомб, напади на житлові квартали та цивільну інфраструктуру, газопровід, сміттєзвалище ядерних відходів та ТЕС тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-