На Київщині у полон здався заступник командира взводу армії рф, який виріс в Одесі

На Київщині у полон здався заступник командира взводу армії рф, який виріс в Одесі

Укрінформ
На Київщині зі зброєю та боєприпасами здався у полон заступник командира реактивно-артилерійського взводу російської армії, який виріс в Одесі і має там родичів. Разом із ним таке рішення прийняв і єфрейтор з Бурятії.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України, передає Укрінформ.

«...На Київщині підрозділам Десантно-штурмових військ ЗС України добровільно здалися в полон зі зброєю та боєприпасами два військовослужбовці 36-ї мотострілецької бригади 29-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Зокрема, заступник командира реактивно-артилерійського взводу старшина Галямінських Олександр Володимирович та стрілець мотострілецького взводу єфрейтор Максимов Максим Андрійович, Республіка Бурятія РФ», - йдеться в повідомленні.

За словами російських вояків, потрапивши під прицільний обстріл підрозділів ЗСУ, екіпаж залишив пошкоджену БМП-2 на узбіччі дороги та порозбігався по лісах.

Кілька днів вони блукали Поліссям без їжі та води та вирішили добровільно здатися в полон.

Старшина Галямінських виріс в Одесі, у 1999 році закінчив морехідне училище. Там проживають його рідний брат Андрій та дядько Валерій Олександрович. Окрім цього, його дружина Лідія – корінна одеситка, у якої там також залишилося багато родичів: мама, тітка та інші близькі люди.

Вояки запевняють, що не знали, що їдуть вбивати мирне населення України, а просто “заблукали” під час навчань.

Як повідомлялося, раніше український журналіст Роман Цимбалюк написав, що у російській федерації заднім числом звільнили військовослужбовців, які потрапили у полон в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-