Президент: Серце розривається від того, що рф робить із нашими людьми

Президент: Серце розривається від того, що рф робить із нашими людьми

Укрінформ
Гуманітарні коридори у середу не працювали - російські військові не припиняли обстрілів, не гарантували безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

«Гуманітарні коридори у середу, на жаль, не працювали. Російські військові не припиняли обстрілів, не гарантували безпеки. Ми готові забезпечувати тишу. Ми готові вивозити людей і направляти гуманітарні вантажі. Але ми не можемо підставляти людей під розстріл на дорозі. Зрозумійте нас. Для російських військових немає такого воєнного злочину, який би вони не здійснили», - уточнив він.

Зеленський зазначив, що українська влада забирає маріупольців, яким вдалося вирватись, у Бердянськ, забирає у Запоріжжя. Він нагадав, що усього за добу вдалося перевезти більше 6 тисяч маріупольців, із них більш як 2 тисячі – діти.

«Російські військові намагалися зірвати й цей рух. Вони відкрили мінометний вогонь по ділянці дороги між Василівкою та Камʼянським у Запорізькій області. Тільки дивом загиблих немає. Пʼятеро українців поранені, з них двоє дітей. У Чернігові окупанти обстріляли мирних людей, які просто стояли в черзі по хліб. Уявіть собі. Десять загиблих», - уточнив глава Української держави.

Він також поінформував, що у блокадному Маріуполі російська авіація цілеспрямовано скинула надпотужну бомбу на драматичний театр у центрі міста.

«Там ховалися від обстрілів сотні людей... Будівля зруйнована. Кількість загиблих ще невідома. Серце розривається від того, що росія робить із нашими людьми. З нашим Маріуполем. З Донецькою областю», - поінформував Зеленський.

Звертаючись до громадян росії, Президент запитав: «Чим ваша блокада Маріуполя відрізняється від блокади Ленінграда у роки Другої світової війни? Кого ви наслідуєте?».

«Ми не забудемо кожного, чиє життя забрали окупанти. Не пробачимо жодної вбитої душі. Вічна памʼять усім жертвам цього терору! Усім жертвам війни, розвʼязаної російською державою», - уточнив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-