росія замінувала морські шляхи від Босфору до Одеси, звинувачує в цьому Україну – ЗМІ

росія замінувала морські шляхи від Босфору до Одеси, звинувачує в цьому Україну – ЗМІ

Карта
Укрінформ
Росія замінувала рекомендовані морські шляхи від Босфору до Одеси і водночас повідомила, що це українські міни.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень.

«Реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни. Чергова небезпечна дезінформація з боку ворога», – зазначив Клименко.

Як він уточнив, 18 березня морський порт Сочі направив судновласникам та капітанам суден у регіоні попередження про загрозу «підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі».

Зокрема, в попередженні, підписаному капітаном порту Сочі В'ячеславом Румянцевим, сказано: «За інформацією, оголошеною ДС (гідрографічна служба – прим. BlackSeaNews) ЧФ у ПРИП №116, через штормові умови якірні міни, встановлені українськими ВМС на підходах до портів Одеса, Очаків, Чорноморськ, Південний (близько 420 хв типу ЯМ та ЯРМ), відірвані».

Крім того, у повідомленні для «всіх судновласників та капітанів суден» міститься застереження: дотримуватись особливої обережності при плаванні суден у південно-західній та північно-західній частинах Чорного моря через ймовірність підриву на дрейфуючих мінах.

На думку Клименка, це попередження має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі та потребує негайного введення до Чорного моря Постійної мінно-тральної групи НАТО.

Він також зауважив, що «міни, які дрейфують в штормовому морі, підрахувати неможливо в принципі – це може зробити тільки той, хто їх встановлював».

Як повідомлялося, 27 лютого Туреччина закрила Босфор і Дарданелли для військових кораблів. Санкції не дозволяють завести до Чорного моря кораблі Північного, Тихоокеанського, Чорноморського та Балтійського флотів РФ.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-