Україна вимагає більш активної участі міжнародних організацій у роботі гумкоридорів – ОП

Україна вимагає більш активної участі міжнародних організацій у роботі гумкоридорів – ОП

Укрінформ
Україна вимагає більш активного долучення міжнародних організацій у відкритті і роботі гуманітарних коридорів.

Про це під час брифінгу в Ukraine Media Centre заявила уповновноважена Президента з питань безбар’єності Тетяна Ломакіна, передає Укрінформ.

«Ми бачимо дуже активну потребу у більш активному долученні Міжнародного комітету Червоного Хреста, організацій ООН, ЮНІСЕФ – всіх міжнародних організацій, які мають право на розгортання гуманітарних місій. Очільник Міжнародного комітету Червоного Хреста вже пообіцяв, що місія буде більше долучатися до роботи в Україні», - сказала Ломакіна.

Вона наголосила, що наразі вже вдалося евакуювати врятувати 200 тисяч людей – жінки, діти, люди старшого віку, інваліди.

«Незважаючи на те, що окупанти постійно зривають домовленості, обстрілюють гуманітарні коридори, українська сторона не зупиняє роботу. Лише сьогодні ми підготували 26 автобусів, які Україна спрямувала до Маріуполя, щоб забрати людей, які вже сьогодні пішки дійшли до Мелекіно, де плланується їх забрати», - зазначила уповноважена Президента.

Як повідомлялося, на сьогодні, 21 березня, погодили вісім гуманітарних коридорів для евакуації громадян та доставки гуманітарних вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-