Очевидець розповів про злочини загарбників на Київщині

Очевидець розповів про злочини загарбників на Київщині

Відео
Укрінформ
Загарбники у селі Шевченкове, що на Київщині, виганяли жителів з осель, грабували місцеві магазини й обстрілювали машини.

Свідчення очевидця оприлюднила пресслужба поліції Київської області, передає Укрінформ.

За словами евакуйованого жителя Броварщини, окупанти перевдягалися у крадений одяг, навіть жіночий, виганяли людей з осель, грабували магазини, обстрілювали машини.

«Основна маса залишилася по селах, поховалися по хатах. Вони заходили (у будинки – ред.), повиганяли людей і позаймали їхнє житло. Ходили, розграбовували там магазини… Група людей ходила по селу, то вони їх зловили, роздягли, забрали у них речі і відпустили у самих трусах», - зазначив він.

Очевидець розповів, що російські військові забирали здебільшого продукти й одяг.

«І потім самі ж і одягали, бо у них не було. Ходили самі … навіть у жіночому одязі. Бо у кого була форма – то на багато розмірів більша, і їсти просили та курити в основному. Люди ... стояли у магазинах у черзі, і по них стріляли», - сказав чоловік.

Він уточнив, що коли заїжджала колона, був базарний день, і одну машину з людьми загарбники розстріляли, а тіла не давали забрати упродовж 4 днів.

«І вони не випускають самих людей. Сказали, щоб всі, хто позалишався у селі, понаписували на дверях, що тут живуть люди. Щоб вони знали, де є люди, де – ні», - додав чоловік. 

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-