Верещук сподівається, що військових з острова Зміїний вдасться обміняти на полонених росіян

Верещук сподівається, що військових з острова Зміїний вдасться обміняти на полонених росіян

Укрінформ
Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук висловила сподівання щодо обміну найближчим часом українських військових, захоплених у полон на острові Зміїний.

Про це вона сказала в інтерв'ю Суспільному, передає Укрінформ.

"Тут є моряки, ми врятували 11 моряків і готові їх віддати, для чого вони нам потрібні, нехай лише віддадуть наших людей", - зазначила Верещук, уточнивши, що російських моряків урятували, коли вони тонули у Чорному морі.

За її словами, російська сторона виявила бажання забрати своїх моряків.

"І я сподіваюсь, що ми найближчим часом їх (українських моряків - ред.) заберемо. Але річ у тому, що там не тільки моряки, а, як виявилось, 92 особи, якщо не помиляюсь, яких вони захопили у полон", - сказала віцепрем'єр.

Вона також повідомила про звернення до неї уповноваженої з прав людини у рф Тетяни Москалькової щодо можливості паритетного обміну: моряка на моряка, водія на водія тощо.

"Я кажу: добре, але скажіть мені, будь ласка, а кого нам міняти на наших міських голів, яких захопили окупанти в полон? Нам треба теж захоплювати ваших цивільних? Що нам зробити, якщо ви кажете про паритетний обмін? Військовополонені, вони мають свій порядок обміну, є картки, які подає РФ, які подаємо ми", - зауважила Верещук.

Як повідомлялося, 24 лютого МВС поширило інформацію про те, що на острові Зміїний, імовірно, загинули 13 українських прикордонників.

28 лютого стало відомо, що захисники Зміїного - морські піхотинці та прикордонники - живі, вони перебувають в полоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-