Агресори можуть зосередити основні зусилля на Східному напрямку

Агресори можуть зосередити основні зусилля на Східному напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
У Генштабі ЗСУ вважають, що за деякими ознаками війська рф здійснюють перегрупування для зосередження основних зусиль на Східному напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 24:00 29 березня завдання російських загарбників щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними.

Згідно з інформацією Генштабу, наразі продовжується відведення підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей.

Так, за деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку.

Водночас у Генштабі зауважують, що так зване “відведення військ”, імовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва ЗСУ та створення хибного уявлення щодо відмови рф від задуму оточення Києва.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у складі та положенні військ противника не відзначається.

Російські війська намагаються утримати раніше зайняті рубежі. Активних наступальних дій на зазначених напрямках не здійснюють.

У напрямку на Слов’янськ ворог все ще утримує займані позиції в районі населених пунктів Кам’янка та Суха Кам’янка. Тривали заходи із забезпечення військ, перегрупування підрозділів та поповнення запасів.

На Донецькому напрямку російські загарбники продовжують вогневий вплив та штурмові дії. Завдавали авіаційних та ракетних ударів по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь.

Основні зусилля противник зосереджував на взятті під контроль населених пунктів Попасна та Рубіжне, а також на повному захопленні Маріуполя. Успіху не мав.

На Таврійському напрямку зміни в складі та положенні противника не зафіксовані.

На Південнобузькому напрямку російські війська вживають заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. Вогнем артилерії та ударами авіації намагаються сковувати дії підрозділів ЗСУ.

Зокрема ворог здійснив артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони поблизу селища Степногірськ та міст Оріхове і Гуляйполе Запорізької області.

У районах сіл Новокарлівка та Лугівське противник продовжує здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах суттєві зміни не зафіксовані.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 29 березня рф втратила у війні з Україною близько 17 200 військових, 597 танків, 1710 бойових броньованих машин, 303 артилерійські системи, 96 реактивних систем залпового вогню, 54 засоби протиповітряної оборони, 127 літаків, 129 гелікоптерів, 1178 одиниць автомобільної техніки, 7 кораблів /катерів, 73 цистерни з паливно-мастильними матеріалами, 71 безпілотник оперативно-тактичного рівня, 21 одиницю спеціальної техніки та 4 пускові установки оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-