російські війська зосереджуються на сході й півдні України – Зеленський

російські війська зосереджуються на сході й півдні України – Зеленський

Відео
Укрінформ
російські загарбники наразі зосереджують свій потенціал на сході на півдні України.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю американському телеканалу CBS, повідомляє Укрінформ.

«Щодо зміни курсу і військової тактики президента рф. Зосередження іде на схід України і на напрямок, який веде зі сходу України до Криму - це південний напрямок. Там є тимчасово окуповані міста, і зараз зосереджуються всі зусилля саме там. І технічний, і людський потенціал, і бойовики – чеченські або сирійські, з багатьох міст світу вони звозили людей, тому що їх їм не вистачало, усі сили вони згруповують саме там», - зазначив він.

Зеленський наголосив, що з деяких міст українська армія вибила загарбників, однак в інших місцях ворог перегруповується.

«У цілому це перегрупування, ми вважаємо, зміна тактики. Вони не змогли взяти Київ і деякі міста в Київській області. На жаль, деякі міста були окуповані і вони там все знищили, разом з людьми, квартири, домівки, покрали пральні машини, телевізори. Ми вже це називаємо навіть не війною, а катуванням», - підкреслив Президент.

Глава держави наголосив: те, що роблять російські війська в Україні, неможливо навіть зняти у страшних фільмах про війну.

«Тому що це просто маніакальне рішення знищити націю», - заявив він.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-