Наказав знищити автоколони з цивільними на Київщині: заступник командира роти рф отримав підозру

Наказав знищити автоколони з цивільними на Київщині: заступник командира роти рф отримав підозру

Укрінформ
На Київщині правоохоронці повідомили про підозру заступнику командира роти військової частини зс рф у порушенні законів і звичаїв війни.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури військовослужбовцю рф заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням й інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, громадянин рф - заступник командира роти по озброєнню однієї з військових частин зс рф, виконував злочинний наказ військового керівництва і брав участь у збройній агресії рф на території села Лук’янівка Броварського району Київської області.

«Упродовж березня 2022 року у окупованому селі, на виконання наказів підозрюваного лейтенанта, військовослужбовці збройних сил рф проникали до помешкань мирних мешканців та грабували їх. Пошкоджували і руйнували приватні будинки та господарські споруди, танком переїхали легковий автомобіль», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: У Бердянську російські загарбники заблокували роботу гуманітарного центру

Також підозрюваний віддав наказ підлеглим знищувати колони з цивільних автомобілів, які пересуватимуться населеним пунктом, та погрожував жінці, обіцяючи її вбити разом з родичами.

«Таким чином, будучи обізнаним із законами та звичаями війни, окупант порушив норми міжнародного гуманітарного права», - уточнили в прокуратурі та наголосили, що наразі до суду скеровано клопотання про оголошення підозрюваного у розшук.

Як повідомлялось, на Вінниччині правоохоронці та прикордонники запобігли «сходці» кримінальників у Могилеві-Подільському, які збиралися розподілити сфери впливу в регіоні, а також затримали кримінального авторитета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-