російські війська використовували жителів на Київщині як «живий щит» – BBC

російські війська використовували жителів на Київщині як «живий щит» – BBC

Укрінформ
російські війська під страхом смерті зігнали майже 150 жителів села Обуховичі на Київщині до місцевої школи та добу утримували їх там як «живий щит» проти українських збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«У численних розмовах жителі Обуховичів (на півночі Київської області) сказали, що росіяни під прицілом пістолетів забирали селян із домівок та тримали в шкільному спортивному залі, аби зупинити просування українських військ», - йдеться в матеріалі.

BBC розповідає, що 14 березня українська армія атакувала росіян у селі Обуховичі, яке з початку вторгнення рф перебувало під російською окупацією, і ті почали ходити по домівках людей і під прицілом зганяти їх у морозний спортивний зал місцевої школи, аби використовувати селян як захист.

Загалом, як повідомляється, окупанти зігнали до школи близько 150 людей різного віку, в тому числі дітей та пенсіонерів, та протягом доби утримували їх там під обстрілами.

«Вони виганяли нас із підвалів, де ми ховалися. Старших жінок, дітей, усіх. Було жахливо. Вони виламували всі двері, де їм не відкривали», - розповіла журналістам жителька села Людмила Суткова.

Деякі жителі села розповідали, що російські солдати були п’яні та погрожували українцям вивезти їх у Білорусь.

Читайте також: У ДБР створили спеціальне управління з розслідування воєнних злочинів росії

Як зазначає BBC, в Обуховичах не було масової різанини мирних жителів, але селяни розповіли про окремі вбивства українців, у тому числі місцевого священника.

Також місцеві жителі повідомили журналістам про випадки вбивств та захоплення в полон жителів сусіднього села на Київщині – Іванкова.

Як передавав Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксували масові вбивства загарбниками цивільних, що отримало жорстку критику з боку світової спільноти та стало рушієм нового витка санкцій проти російської федерації.

Читайте також: Українським військовим вдалось уникнути засідки загарбників під Києвом

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Фото: LEE DURANT / BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-