кремль розгорнув дезінформаційну кампанію про начебто «перемогу» у війні

кремль розгорнув дезінформаційну кампанію про начебто «перемогу» у війні

Укрінформ
росія із залученням псевдоекспертів розгорнула дезінформаційну кампанію про начебто свою "перемогу" у війні в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

Для поширення цієї тези кремлівська пропаганда, крім власних псевдоекспертів, використовує прихильника путінського режиму, колишнього морського піхотинця США Брайана Берлетика.

Цей "експерт" в англомовному та російськомовному інформаційних сегментах розповідає про "сирійський сценарій", мовляв, "українські військові вбивають власне населення, щоб підставити росію".

Читайте також: ЦПД попередив про нові фейки роспропаганди

Берлетик твердить, що "у такий спосіб українці намагаються знизити темпи просування російської армії".

"За відсутності реальних перемог у бойових діях ворог вдається до інформаційного тероризму українського населення. У виснажених війною людей може сформуватися хибне враження щодо ситуації на фронті", - наголошують у ЦПД.

У росії таким чином кремль намагається фіксувати в інформаційному полі начебто "досягнуті цілі спецоперації в Україні", щоб пізніше видати псевдофакти за докази перемоги, підкреслюють у Центрі протидії дезінформації.

Читайте також: росія підготувала кампанію з дезінформації, щоб зірвати поставки зброї Україні – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, кремлівські ЗМІ на міжнародній арені заявляють, що Україна готує провокацію з "масовим знищенням жителів ОРДЛО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-