Журналісти встановили особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва»

Журналісти встановили особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва»

Фото
Укрінформ
Журналісти програми «Схеми» ідентифікували особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва», спростувавши інформацію міноборони рф про нібито «повну евакуацію екіпажу».

Про це повідомляє Радіо Свобода за результатами журналістського розслідування, передає Укрінформ.

«Вже вдалося встановити особу одного загиблого мічмана «москви» - Івана Вахрушева, який служив у п’ятій бойовій частині, що відповідала за експлуатаційну безпеку корабля», - йдеться у повідомленні.

«Схеми» знайшли пост у соціальній мережі «одноклассники» жінки на ім’я Варвара Вахрушева. Вона повідомила, що її чоловік загинув під час «виконання своїх обов’язків». На фото чоловік, одягнений в офіцерську форму військово-морських сил рф з погонами мічмана.

Користувач соцмережі на прохання «Схем» звернувся до Варвари Вахрушевої, яка підтвердила, що її чоловік загинув у результаті затоплення крейсера «москва». При цьому обставин загибелі жінці не повідомили.

«Тіло його знайшли. Повідомили у четвер (14 квітня – ред.)», - цитує видання вдову мічмана.

За інформацією від Вахрушевої, 27 членів екіпажу «москви» зникли безвісти, її чоловік служив у бойовій частині номер п’ять, яка відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Читайте також: У міноборони Австрії знищення крейсера "москва" назвали стратегічним успіхом ЗСУ

Вказується, що військове командування рф досі не спростувало та не уточнило свою заяву від 14 квітня, в якій стверджувалося, що всі члени екіпажу вижили.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові уразили російський крейсер «москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних ушкоджень.

Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу «москві», але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що «Москву» потопили дві українські ракети - CNN

У росії ввечері цього ж дня офіційно підтвердили, що крейсер чорноморського флоту рф «москва» затонув під час буксирування до порту, при цьому нібито відбулась евакуація екіпажу на інші кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-