Макрон знов закликав росію дозволити жителям покинути Маріуполь

Макрон знов закликав росію дозволити жителям покинути Маріуполь

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон знов закликає росію дозволити жителям покинути Маріуполь.

Про це йдеться у його Твітері, передає Укрінформ.

“У Маріуполі ситуація лише погіршується. Десятки тисяч мирних жителів опинилися в пастці. Я ще раз закликаю росію поважати міжнародне гуманітарне право, дозволити жителям покинути місто, пропустити гуманітарну допомогу”, - закликає Макрон.

Своєю чергою, французьке Міністерство закордонних справ зазначає, що Франція особливо стурбована катастрофічною гуманітарною ситуацією в Маріуполі.

Читайте також: З окупованого Маріуполя хочуть виїхати 50 тисяч людей - Верещук

“Ми продовжуємо закликати росію покласти край цій облозі і, зокрема, дозволити вільний виїзд цивільного населення, яке цього бажає, у повній безпеці та в напрямку за їх вибором, а також доставку гуманітарної допомоги до міста гуманітарними організаціями, присутніми на місцях”, - наголошують у МЗС Франції.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня евакуаційний коридор із Маріуполя не спрацював, оскільки поблизу місця збору людей почався обстріл, тому коридор довелося закрити.

22 квітня віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що гуманітарних коридорів через небезпеку не буде.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-