Понад 80% поранених українських військових повертаються у стрій

Понад 80% поранених українських військових повертаються у стрій

Укрінформ
Завдяки зусиллям військових медиків понад 80% поранених українських військових повертаються у стрій.

Про це повідомила в ефірі національного телемарафону заступник міністра оборони Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу.

«Вчора мені вдалося передати паски нашим пораненим в один із госпіталів України і медичному колективу, тому що треба розуміти, що наші військові медики сьогодні так само на фронті, вони, по суті, відповідають за життя і здоров’я наших поранених воїнів. І треба розуміти, що це величезна перемога української військової медицини, надзвичайно високий відсоток поранених знову повертається у стрій – це більше 80 відсотків. Йдеться про рівень військової медицини, якість лікування і реабілітації», - сказала Маляр.

Щодо забезпечення зброєю української армії заступник міністра зазначила, що зараз усі державні процеси організовані на високому рівні і є можливість забезпечувати Збройні сили всім, що потрібно.

Читайте також: У всіх лікарнях Херсона відкрили пункти видачі ліків

«Єдине, з чим ми самі не можемо впоратися, - це допомога з важким озброєнням, яке ми очікуємо від західних країн. Все, що стосується інших позицій, на сьогодні все це організовано... Але найбільша допомога – це людська участь, увага до наших військових, вияв вдячності. І сьогодні це дуже гарна нагода – свято, але це треба робити щодня, і це буде найбільший внесок і волонтерів, і всіх громадян для наших Збройних сил», - підкреслила урядовець.

Маляр зауважила, що в бойових умовах складно усіх воїнів забезпечити великодніми пасками, але все, що можна, робиться.

«І ми надзвичайно вдячні волонтерам і всім громадянам України, хто до цього долучається», - сказала заступник міністра.

Як відомо, у неділю, 24 квітня, у християн східного обряду - свято Воскресіння Христового. Багато релігійних громад з благословіння своїх очільників ухвалили рішення про перенесення Великодніх богослужінь на вечірній, ранковий або денний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-