У бою загинув «кіборг» і фотограф Руслан Боровик

У бою загинув «кіборг» і фотограф Руслан Боровик

Укрінформ
У бою на сході України загинув відомий “кіборг”-десантник, фотограф Руслан Боровик.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новинарня з посиланням на колег загиблого.

Боровик – боєць Десантно-штурмових військ, “кіборг”, який у 2014-2015 роках захищав Донецький аеропорт, він відомий і як військовий, і як фотограф.

"Найбільше за все він любив Україну, своїх чудових доньок та дружину. Любив дивитися на світ через призму своєї камери та робити чудові фотографії. Захисник ДАПу, боєць 95-ї ДШБ. Місяць тому отримав контузію, але не покинув своє відділення та продовжував палити техніку російських окупантів", - написав у Фейсбуці журналіст Ярослав Бондаренко.

"Ще одна болюча втрата. Скільки цікавих дискусій , іноді і спорів на тему фотографії з тобою. Війна забирає найкращих...", - наголосив у Фейсбуці журналіст Володимир Зінченко.

Боровик, позивний “Багдад”, служив за контрактом у ЗСУ, двічі брав участь місіях в Іраку у 2004–2005 роках. Після звільнення зі служби 12 років працював у банку інкасатором.

У 2014 році мобілізувався до лав Збройних сил України, служив у 90-му батальйоні на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади (нині ДШВ) на посаді гранатометника.

Зайшов у новий термінал ДАП 30 листопада 2014 року. Був поранений у ногу. У 2015 році вийшов фотоальбом “ДАП” з його світлинами.

Виставка фоторобіт проходила у Верховній Раді. У червні 2020 року світлини Боровика були представлені на фотовиставці “Героїчна оборона Донецького аеропорту (2014-2015)” в Укрінформі.

Після демобілізації Боровик працював у Київському міському центрі допомоги ветеранам АТО при КМДА, активно займався спортом, бігав марафон, брав участь у Маршах захисників.

У нього залишилися дружина і дві доньки.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області від тортур російських загарбників загинув ветеран АТО з села Абрикосівка Херсонської області Назар Кагальняк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-