Фінансування біопрограм в Україні та вбивство лікарем «ополченця» - які фейки поширює рф

Фінансування біопрограм в Україні та вбивство лікарем «ополченця» - які фейки поширює рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки і оборони України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 3 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, в ск рф заявили, що «обсяг фінансування США біопрограм в Україні з 2005 року перевищив 224 млн доларів». Цей орган порушив справу «щодо розробки Україною біологічної зброї». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Також російські пропагандисти заявили, що «не зважаючи на численні випадки обстрілу прикордонних російських регіонів з боку України, Володимир Зеленський стверджує, що українська армія не проводить операцій на території рф». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: росія поширює фейки, що Україну начебто не хочуть бачити у Євросоюзі

Крім того, пропагандисти рф продовжують демонізувати українські збройні формування, зокрема вони повідомили, що «лікар неонацистського українського батальйону «Айдар» під час операції в ОРЛО у 2014 році особисто вбивав ополченців». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Читайте також: «Розплата» за ленд-ліз та «плани» США: які фейки вже поширює рф

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни рф проти України російська пропаганда використовує слідчий комітет як інструмент для легалізації відвертих фейків і маніпуляцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-