Війська рф безуспішно намагались взяти під контроль Попасну та Рубіжне

Війська рф безуспішно намагались взяти під контроль Попасну та Рубіжне

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська продовжують наступальні дії у Східній операційній зоні, прагнучи встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей і утримати сухопутний коридор між ними та Кримом.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«На Донецькому напрямку противник намагався оволодіти Попасною, взяти під повний контроль місто Рубіжне та забезпечити сприятливі умови для продовження наступу у напрямках на міста Лиман та Сєверодонецьк, успіху не мав» , - йдеться у повідомленні.

Ворог також провокує напруженість у Придністровському регіоні республіки Молдова та на території республіки білорусь, зокрема здійснює перегрупування, вживає заходів з поповнення боєприпасів та пального, намагається покращити тактичне положення своїх військ.

Противник продовжує завдавати ракетні удари по об’єктах транспортної інфраструктури з метою перешкоджання переміщення гуманітарних вантажів та військово-технічної допомоги.

Не припиняється застосування мінометів та артилерії практично вздовж усієї лінії зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках російські війська активних дій не проводили. У збройних силах республіки білорусь фіксується приведення окремих підрозділів у вищі ступені боєготовності з метою перевірки.

Читайте також: Зупинити, відтиснути, відновити: Зеленський назвав три етапи війни

На Сіверському напрямку триває інженерне обладнання позицій у прикордонних районах Курської області.

На Слобожанському напрямку війська рф намагалися відновити втрачені позиці в районі Харкова, провели невдалу спробу наступу в районі селища Старий Салтів.

У зв’язку з постійними санітарними втратами особового складу противник здійснює нарощення системи медичного забезпечення військ, використовуючи мережу цивільних лікувальних закладів на тимчасово захоплених територіях Харківської області.

Встановлено, що на базі Куп’янської міської лікарні загарбники облаштували шпиталь.

Ворог не припиняє спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів в районі міста Ізюм, здійснює артилерійські обстріли наближених населених пунктів, однак успіхів не має.

Згідно з даними Генштабу, через значні втрати загарбники вивели на відновлення підрозділи зі складу 4-ї танкової дивізії 1-ї танкової армії та 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил рф.

На Південнобузькому напрямку противник зосередив зусилля на фортифікаційному обладнання позицій, поповненні запасів боєприпасів, пального та матеріально-технічних засобів.

На тимчасово захоплених територіях, за інформацією Генштабу, тривають адміністративно-поліцейські заходи.

Читайте також: Армії рф не вдається просунутися вглиб України - Міноборони

Зокрема, росіяни продовжують проведення фільтраційних заходів стосовно місцевих жителів та перешкоджають евакуації на підконтрольну українській владі територію.

На тимчасово захоплених територіях російські загарбники продовжують розкрадати продукцію аграрних підприємств.

Тривають звинувачення російською стороною уряду України у створенні гуманітарної катастрофи на підконтрольній військам рф території.

За інформацією Генштабу, загарбники імітують гуманітарну діяльність з показовим роздаванням продуктових наборів та медикаментів місцевим жителям.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 5 травня знищили близько 24 700 (+200) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-