Маляр розповіла про постачання бронежилетів і шоломів для армії

Маляр розповіла про постачання бронежилетів і шоломів для армії

Відео
Укрінформ
Міністерство оборони протягом тижня забезпечило підрозділи понад 19 тисячами бронежилетів, стількома ж комплектами форми, а також шоломами та взуттям.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Міністерство оборони продовжує стабільне та ритмічне постачання засобів індивідуального бронезахисту та харчового забезпечення для нашої армії. Протягом 17 - 24 травня було забезпечено підрозділи: надійшло понад 19 тисяч бронежилетів, понад 12 тисяч шоломів, понад 9 тисяч пар взуття і понад 19 тисяч комплектів форми», - повідомила Маляр.

За її словами, протягом доби на облік буде поставлено ще більше 7 тисяч бронежилетів.

«Ми забезпечуємо резерв, щоб він був у розпорядження ЗСУ щонайменше на дві бригади. Зокрема, зараз у резерві такі запаси є», - додала заступниця міністра.

Маляр запевнила, що особлива увага при цьому приділяється забезпечення формою військовослужбовців.

Читайте також: Держава орієнтується на потребу забезпечити всім необхідним 1 мільйон військових – Резніков

«Ми активно співпрацюємо із українськими виробниками, які гарантують якість та вчасне виконання постачання, але нині є певні проблеми в цьому процесі, пов’язані із відсутністю робочої сили. Бо багато людей покинули Україну через війну і виробники вказують на нестачу кваліфікованих швачок», - розповіла вона.

Заступниця глави МОУ також звернула увагу на те, що для забезпечення проживання захисників у польових умовах відомство уклало низку контрактів на постачання палаток різних типів. Йдеться про тисячі одиниць.

«При виборі постачальників ми дуже ретельно ставимося до вимог якості і прямо зараз розвантажується чергова поставка на 480 палаток і одразу за нею буде ще поставка на 320 палаток», - сказала представниця Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-