Ракетний обстріл у Києві, «гаряча» Луганщина та авіаудари на Донеччині – зведення ВЦА

Ракетний обстріл у Києві, «гаряча» Луганщина та авіаудари на Донеччині – зведення ВЦА

Укрінформ
У Донецькій та Луганській областях за минулу добу через ворожі обстріли дев'ятеро людей загинули і ще 13 дістали поранень. У Києві зранку ворог вдарив ракетами по об’єктах інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 5 червня.

На Луганщині ситуація залишається вкрай важкою. Зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню росіяни 4 червня обстріляли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівку, Врубівку і Тошківку. Ударів із вертольотів Ка-52 ворог завдав у районах Гірського і Мирної Долини, з літаків Су-25 — по Устинівці. Ракетного удару із комплексу "Точка-У" завдано по Лисичанську. Значні руйнування у Гірському, де пошкоджено 13 будинків. У Лисичанську пошкоджені п’ять будинків, а також відділення Укрпошти та будівля відділу поліції. У Сєвєродонецьку після артилерійського обстрілу пошкоджено приміщення цеху на території об’єднання "Азот". Одна людина загинула, двоє поранені.

Читайте також: Британська розвідка: ЗСУ контратакують у Сєвєродонецьку - росія втратила оперативний імпульс

На Донеччині ситуація також стабільно складна. Протягом доби росіяни здійснили 15 обстрілів, застосовувалися стрілецька зброя, танки, артилерія, міномети, РСЗВ "Смерч" і "Град", "Точка У". Здійснено два авіаудари. Обстріляні Бахмут, Авдіївка, Новоселівка-1, Первомайське, Святогірськ, Гостре, Нетайлове, Первомайське, Константинівка, Хрестище, Времівка, Соледар, Краматорськ, Дружківка. Пошкоджено 9 житлових будинків (у тому числі дві багатоповерхівки), корпуси дитячого табору, приміщення комунального та промислового підприємств. Загинули восьмеро людей, ще 11 поранені.

Читайте також: росіяни завдали авіаракетного удару по Краматорську

У Київській області ніч пройшла спокійно. Проте сьогодні зранку сили ППО збили ракету над Обухівським районом. Жертв і руйнацій немає. Інформація уточнюється.

У Києві зранку лунали вибухи у Дарницькому і Дніпровському районах. Станом на 8:00 жертв ракетних ударів по об’єктах інфраструктури немає. Одну постраждалу особу госпіталізували. Працюють відповідні служби.

На Дніпропетровщині практично всю ніч лунали повітряні тривоги. росіяни здійснили артилерійський обстріл двох сіл Зеленодольської громади. Є руйнування житлових будинків. За попередніми даними, постраждалих немає.

Читайте також: Над Обухівським районом Київщини ППО збила ворожу ракету

У Харкові вночі оголошувались повітряні тривоги, але обстрілів не було. Водночас вночі ворожих обстрілів зазнали Близнюки. Протягом доби війська рф обстрілювали населені пункти Харківського і Чугуївського районів. Внаслідок обстрілу села Циркуни Харківського району зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, спалахнули пожежі. У Чугуєві поранена одна людина. У селах Коробочкіне та Чкаловське — двоє поранених, ще двоє — у смт Малинівка.

У Миколаївській області вчора у другій половині дня росіяни обстріляли с. Стара Богданівка Радсадівської громади. Постраждалих немає. Сьогодні з 4:50 ворог обстрілював Очаків, є поранені люди, пошкоджені будинки, у деяких районах міста відсутнє світло. У Баштанському районі тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється. Вдень і вночі росіяни обстрілювали Широківську громаду. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. За попередньою інформацією, потерпілих і пошкоджень немає.

Читайте також: У Чорному морі перебувають п’ять російських кораблів з крилатими ракетами

У Херсоні російські загарбники відкрили філію партії "единая россия", де збирають дані жителів міста і проводять свої наради. Шостий день в регіоні відсутні мобільний та інтернет-зв’язок. Стабільно критична ситуація у Нововоронцовській, Великоолександрівській, Калинівській, Високопільській громадах. На території Бериславського району тривають важкі бої, знищено багато будинків, доріг, мостів. Також росіяни продовжують блокувати рух між тимчасово захопленими селами.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Житомирській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-