росія чинить терор на окупованих територіях, їй не вдається заручитися підтримкою українців - Маляр

росія чинить терор на окупованих територіях, їй не вдається заручитися підтримкою українців - Маляр

Укрінформ
росія продовжує чинити терор на тимчасово окупованих територіях України, населення потерпає, але загарбникам так і не вдалося отримати підтримку від місцевих мешканців.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"росія продовжує свою варварську діяльність на тимчасово окупованих територіях стосовно українського населення. Фактично це тактика терору", - сказала Маляр.

Вона додала, що на тимчасово захоплених росією територіях ускладнюється соціально-економічна ситуація.

"На жаль, наші люди там дуже потерпають. Але окупанту не вдається заручитися підтримкою українського населення, яке вимушено знаходиться на тимчасово окупованих територіях", - сказала Маляр.

Читайте також: росіяни хочуть використати українських полонених для розмінування Маріуполя

За її словами, росія активізує діяльність, спрямовану на соціально-економічну та політичну "інтеграцію" тимчасово окупованих територій.

"Нам відомо, що росія завдяки тимчасово окупованим територіям вирішує свої продовольчі та демографічні завдання. Так само нам відомо, що росія здійснює підготовку з визначення конкретних місць для проведення так званих референдумів. Тобто росія не полишає цих планів попри те, що їй поки що це не вдалось зробити, тому що Українська держава бореться з тимчасовою окупацією різними методами, про які не можна говорити публічно", - зауважила Маляр.

Вона розповіла, що тимчасово окуповані території відвідують представники центральної та регіональної російської влади, і вони готуються до практичних заходів щодо "інтеграції".

Водночас, наголосила Маляр, Українська держава зі свого боку робить все, щоб повернути тимчасово окуповані території під свій контроль.

Читайте також: заступник глави путінської адміністрації приїжджав до Херсонаставив завдання з «референдуму»

Як повідомляв Укрінформ, керівництво окупованою частиною Донеччини від місцевих колаборантів переходить під прямий контроль росіян, без подальших спроб імітувати "референдум" чи інші "волевиявлення народу". Новим "керівником уряду днр" призначено росіянина Віталія Хоценка.

На Херсонщині загарбники блокують зелені коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-