Зволікання зі зброєю для України загрожує стагнацією на фронті - Зеленський

Зволікання зі зброєю для України загрожує стагнацією на фронті - Зеленський

Відео
Укрінформ
Від постачання Україні зброї залежить швидкість деокупації територій нашої держави, і будь-які зволікання в цьому питанні загрожують стагнацією на фронті.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський сказав під час онлайн пресконференції для представників данських ЗМІ, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Я вдячний, що надходить (озброєння. – ред.). Але воно має надходити швидше, якщо ми всі живемо однією метою – щоб був мир, щоб не було війни у Європі і щоб ця війна російської федерації не пішла в інші країни, в країни Євросоюзу та країни НАТО. А що в неї такі мрії й думки є, я в цьому впевнений», – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що від міцності та стійкості України залежать подальші плани країни-агресора щодо інших держав.

«Впевнений, якщо Україна не буде міцною, вони підуть далі. Київ – це не фініш у їхньому марафоні. Це для них початок. Ми показали свою міцність, і зараз дуже важливо, щоб цю міцність разом з нами показували наші західні партнери», – відзначив Президент.

Читайте також: Повернення людей з-за кордону допомагає державі, але це вибір кожного українця – Зеленський

За його словами, у разі затягування з постачанням зброї війна в Україні набуде стагнаційного характеру. «Всі стоятимуть на місці. Буде просування тієї чи іншої сторони на один-п'ять кілометрів вперед, а потім – на один-п'ять кілометрів назад. Якщо буде більше зброї, яка є в нашому запиті до наших партнерів, то ми почнемо просуватися вперед», – додав Зеленський.

Як повідомлялося, 13 червня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібне прискорене постачання потужної наступальної зброї, без якої війна затягується і зростає кількість жертв.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-