Підрозділи української армії вже тренуються у Німеччині та Британії

Підрозділи української армії вже тренуються у Німеччині та Британії

Укрінформ
Ворог дещо знизив активність своєї піхоти та починає перегруповуватись для взяття під контроль Донеччини. Водночас українські військові готуються до наступних боїв та проходять навчання як на полігонах України, так і країн Європи.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«Ми спостерігаємо, що ворог дещо знизив активність, це стосується не нанесення вогневого ураження, а суто тактичних дій піхоти на полі бою. Є тенденція до зменшення бойових зіткнень, але ситуація на фронті складна. Противник розуміє, що йому майже вдалося захопити Луганську область, він розуміє, що наступною метою, згідно з його стратегічних планів, є встановлення контролю над Донецькою областю, він починає перегруповуватись, переміщувати резерви, військові частини. Ці заходи відстежуються як ГУР МО, так і відповідними структурами», - повідомив Громов.

Представник Генштабу зазначив, що українське командування вживає всі необхідні заходи, аби посили боєздатність своїх підрозділів та спільно з міжнародними партнерами проводить активну підготовку військовослужбовців.

Читайте також: Перші безпілотники «Армії дронів» уже відправили на фронт

«На даний час наші військовослужбовці вже готові до застосування на території нашої держави озброєння, яке надходить. Триває підготовка військовослужбовців як на наших полігонах, так і полігонах країн-партнерів – у Німеччині, у Великій Британії тощо. Підготовка проводиться як військовослужбовців Сухопутних військ, насамперед триває перепідготовка їх на нові зразки озброєння і техніки, так і ДШВ, окремих підрозділів Повітряних сил, а також ВМС ЗСУ», - розповів Громов.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-