СБУ викрила двох російських агентів, які розвідували бойові позиції ЗСУ на Донеччині

СБУ викрила двох російських агентів, які розвідували бойові позиції ЗСУ на Донеччині

Фото, відео
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки викрила на Донеччині двох російських агентів, які розвідували бойові позиції українських військ поблизу східного фронту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Одного з ворожих агентів затримано поблизу Краматорська. Ним виявився місцевий житель, завербований представником фсб.

Читайте також: У парламенті немає глобального незадоволення роботою СБУ - Веніславський

"За даними слідства, агент збирав розвіддані щодо дислокації підрозділів ЗСУ і розташування інфраструктурних об’єктів в регіоні. Одержані координати передавав агресору через закриті канали зв’язку.

Цю інформацію окупанти використовували для масованих ракетних ударів по Краматорську", - розповіли у спецслужбі.

Як повідомив Офіс Генерального прокурора у Телеграмі, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Краматорська повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Читайте також: СБУ оголосила підозру колаборантці, яка погодилася стати «заступницею мера Бердянська»

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Іншого зрадника затримано у Бахмуті. "Він коригував ворожі обстріли міста. Для цього створив спеціалізовану платформу у Телеграм, де оприлюднював для агресора геолокації переміщення українських Сил оборони", - поінформували в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині СБУ затримала російського шпигуна, який розвідував місцезнаходження систем протиповітряної оборони ЗСУ поблизу південного та східного фронтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-