Обстріл гори в Ізюмі: росіяни відкрили вогонь по людях касетними снарядами

Обстріл гори в Ізюмі: росіяни відкрили вогонь по людях касетними снарядами

Укрінформ
На Харківщині гору Кременець, що на околиці захопленого міста Ізюм, окупанти обстріляли касетними боєприпасами, коли там перебували десятки людей, ловлячи мобільний зв’язок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник.

«На жаль, в Ізюмі російські окупанти здійснили провокацію – обстріляли місцевих мешканців, які вийшли на найвищу точку Харківщини, гору Кременець. Звідти вдавалося додзвонитися до родичів, волонтерів, представників міської влади, розказати про ту ситуацію, яка склалася в місті. Там були десятки людей, і в цей момент із тимчасово окупованої території Ізюмського району загарбники здійснили обстріл забороненими касетними снарядами», - зазначив Стрельник.

Читайте також: Унаслідок ворожого удару по Запоріжжю є постраждалі

На його переконання, загарбники невипадково влучили в гору - вони цілеспрямовано намагаються залякати людей. І такі обстріли продовжуються, однак, незважаючи на ризик, ізюмчани все одно продовжують виходити на Кременець, аби дати звістку про себе рідним.

Про обстріл міська влада Ізюма поінформувала правоохоронців. Достеменно не відомо, куди доставили поранених, можливо, вони перебувають у м. Валуйки Бєлгородської області.

Як повідомлялося, на околиці тимчасово захопленого міста Ізюм загарбники близько 14-ої години 8 липня обстріляли містян, які вийшли на гору Кременець, щоб піймати мобільний зв’язок. За даними обласної прокуратури, одна людина загинула і ще близько десяти зазнали поранень.

За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: Зеленський: росія випустила по українських містах вже 2960 ракет

Загарбники заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто захоплене росіянами. За даними міської влади, загарбники викрадають людей за списками, складеними за допомогою колаборантів.

За даними міського голови Валерія Марченка, до звільнення відновити водопостачання та електрику практично неможливо через масштабні руйнування підстанцій і мереж. У місті залишаються заблокованими від 12 до 15 тис. жителів, яким гостро не вистачає продуктів і медикаментів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-