СБУ ідентифікувала ще чотирьох військових рф, які чинили звірства у Бучі

СБУ ідентифікувала ще чотирьох військових рф, які чинили звірства у Бучі

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України встановила особи ще чотирьох військовослужбовців збройних сил рф, які жорстко поводились з мирним населенням у Бучі Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

“На початку березня ці особи у складі 64-ї окремої мотострілкової бригади 35-ї загальновійськової армії рф перебували на території Бучі і жорстко катували місцеву родину. Окупанти вдерлися до її оселі та намагалися погрозами отримати інформацію про місця розташування українських військ. Зрозумівши, що члени родини мають чітку проукраїнську позицію, російські солдати заблокували їх у будинку. Погрожуючи зброєю тривалий час психологічно тиснули на людей та катували, вимагали, щоб ті видали адреси проживання патріотів і військових у Бучі”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ задокументувала діяльність відомого на Луганщині пропагандиста-колаборанта

Згодом росіяни вивели господаря у двір, роздягнули, повалили на землю та почали бити ногами. А коли тортури не дали бажаного результату, чоловіка планували розстріляти. Йому вдалося втекти.

Тоді росіяни “взялися” катувати дружину: погрожували скалічити її та вбити, аби вона виказала місцезнаходження свого чоловіка. Попри фізичні знущання та моральний тиск жінка витримала наругу, зрештою загарбники залишили її дім.

Усім фігурантам заочно повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ встановила особи двох командирів російської армії, які віддали наказ жорстоко катувати та розстріляти п’ятьох цивільних жителів Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-