росія принесла на окуповані території України ігнорування цінності будь-якого життя - Зеленський

росія принесла на окуповані території України ігнорування цінності будь-якого життя - Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не забуває жодне своє місто та людей й обов’язково поверне усі нині тимчасово загарбані армією рф території, у тому числі Донецьк, Горлівку, Маріуполь.

Про це він зазначив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Щороку в останні вихідні літа в нашій державі відзначалися два свята, дуже тісно пов’язані, - День міста Донецьк і День шахтаря. У 2014-му році через окупантів усе змінилося для Донецька. А цьогоріч усій Україні не до свят. Але ми не забули й не забудемо про жодне своє місто й про жодну свою людину. Донецьк завжди був одним із найбагатших і найсильніших міст України. Шахтарська праця завжди була однією з найповажніших професій», - підкреслив глава держави.

Зеленський відзначив, що зараз схід України майже зруйнований російськими ударами, спустошений, «гордий і славний» український Донецьк принижений росією та пограбований. За словами Президента, росія принесла туди найстрашніше – абсолютне ігнорування цінності будь-якого життя, абсолютну неповагу до будь-кого.

Читайте також: Президент присвоїв звання Героя України загиблому очільнику «Правого сектору» Львівщини

Він зауважив, що російські загарбники принесли деградацію і загибель та вірять, що вони там назавжди, але запевнив, що росіяни там тимчасово, а Україна обов’язково повернеться, й повернеться життя, гідність, можливість жити у безпеці й щасливо.

«Саме це символізуватиме наш український прапор, коли ми встановимо його в Донецьку, у Горлівці, у Маріуполі, у всіх містах Донбасу та Приазов’я, в усіх районах, які перебувають під російською окупацією: на Харківщині, на Запоріжжі, на Херсонщині. І обов’язково – в Криму. Україна все пам’ятає», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський звільнив заступника командувача Нацгвардії

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-