росія обстрілювала Енергодар, щоб провокувати місію МАГАТЕ - Маляр

росія обстрілювала Енергодар, щоб провокувати місію МАГАТЕ - Маляр

Укрінформ
росіяни використовують практику нквс і кдб та обстрілами Енергодара намагаються створити картинку для кремля

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ГУР повідомило про обстріли Енергодара, які здійснюють сьогодні російські окупанти. Ми спостерігаємо в інформаційному полі, яким чином вони супроводжують ці свої воєнні дії. Вони (росіяни – ред.), власне, використовують, як кажуть, тактику, перевірену часом, бо вони її використовували ще за часів нквс і кдб, тобто коли вони (росіяни – ред.) проводять воєнні дії, вони обов’язково в цей час пишуть, що це робить інша сторона», - зазначила Маляр.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з главою МЗС Данії - обговорили ситуацію на ЗАЕС, постачання зброї та газу

Вона розповіла, що уже вчора в інформаційному полі спостерігався «сплеск» від російських загарбників то про «українських диверсантів», то про «українських десантників». Сьогодні, за словами заступниці міністра, у рф «видали нагора нібито якийсь план, який нібито складали десь на Заході, але план, якщо в нього вчитатися, то він традиційно російський».

«Тому ми бачимо за такими ознаками, що вони (росіяни – ред.) дійсно планували ці дії, планували цей інформаційний супровід і по суті це роблять, швидше за все, щоб провокувати місію МАГАТЕ і створювати потрібну для кремля картинку», - підкреслила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула на Запорізьку АЕС.

31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі.

Сьогодні, 1 вересня, росіяни обстріляли дорогу по наперед узгодженому маршруту руху місії. Також війська рф з мінометів обстрілювали місто Енергодар. Пізніше загарбники відкрили вогонь із РСЗО та з гелікоптерів. Повідомляють про загиблих і поранених.

Читайте також: Місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-