росіяни використовують «загороджувальні загони», аби зупинити масову втечу з поля бою - ГУР

росіяни використовують «загороджувальні загони», аби зупинити масову втечу з поля бою - ГУР

Укрінформ
У Харківській області під час відступу від Ізюму й Балаклії війська російської федерації зазнали значних втрат. Ті, хто вижив, збираються йти в бік російського кордону, з метою зупинити втечу своїх підрозділів з поля бою загарбники використовують «загороджувальні загони».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ГУР, у результаті дій українських Сил оборони серед особового складу загарбницьких військ російської федерації спостерігається нагнітання панічних настроїв та небажання брати участь у війні. Ситуація посилюється завдяки невчасним і неповним виплатам обіцяного грошового утримання.

Встановлено, що багато російських військових, єдиною мотивацією яких було саме матеріальне забезпечення, шукають можливості або повернутися на територію рф, або здатися в полон.

Загарбники, які відійшли з Ізюмського напрямку в Донецьку область, очікують на підвезення боєкомплекту й пального. За даними розвідки, під час відступу ворожі підрозділи витратили або вимушено покинули практично все озброєння та техніку. Вони скаржаться, що обіцяна допомога так і не надійшла.

Виявлено, що підрозділи 20-ої гвардійської загальновійськової армії рф (в/ч 12721) під час відступу від Ізюму й Балаклії зазнали великих втрат. У деяких ротах залишилося близько половини особового складу. Ті, хто вижив, мають намір рухатися в бік російського кордону, щоб повернутися додому.

«Багато окупантів зосередилось поблизу російського кордону в районі Білгородської області. Вони не мають зв’язку з командуванням, відсутнє постачання їжі та боєприпасів», - зауважили в ГУР.

Читайте також: росіяни хочуть посилити «кадировцями» угруповання під Херсоном - розвідка

За даними розвідки, щоб зупини масову втечу з поля бою, кремлівське командування посилює використання перевірених радянських «методів переконання»: із перехоплених розмов загарбників стало відомо про встановлення тилу так званих «загороджувальних загонів». Зокрема, командирам 4-ої окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу надійшло повідомлення: «У тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів».

Читайте також: Колаборанти тікають швидше, ніж відступають російські війська – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня Президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому українські війська звітують про виконання наказу визволити від російських загарбників Балаклію.

За даними Міністерства оборони України, станом на 13 вересня в ході контрнаступу Збройних сил України в Харківській області від російських загарбників визволені понад 300 населених пунктів.

14 вересня Зеленський відвідав визволене місто Ізюм, де взяв участь у церемонії підняття Державного Прапора України, а також привітав бійців-визволителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-