В Горлівці через «мобілізацію» до армії рф практично не залишилось чоловіків – розвідка

В Горлівці через «мобілізацію» до армії рф практично не залишилось чоловіків – розвідка

Укрінформ
В тимчасово захопленій російськими військами Горлівці Донецької області, внаслідок примусової мобілізації до російської армії, практично не залишилось чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Райвійськкоматам тимчасово окупованої Горлівки у взаємодії з силовими структурами окупантів поставлено завдання “мобілізувати” 6000 місцевих жителів. В місті проводиться розшук чоловіків призовного віку. Тривають облави на Центральному ринку, місцях громадського відвідування, магазинах, ТЦ, АЗС тощо”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Примусова мобілізація на захоплених територіях – українцям дали поради

За даними розвідки, загарбники, враховуючи попередні “призовні кампанії” та втечу великої кількості чоловіків з міста, не можуть набрати достатню кількість людей під “мобілізацію”. Натомість ці заходи суттєво збільшують соціальну напругу – на сьогодні в Горлівці залишились практично самі жінки, діти та люди похилого віку.

Чоловіки з Горлівки, яких раніше “мобілізували” до складу 9-го окремого полку морської піхоти 1-го армійського корпусу російських військ, не виходять на зв’язок з 11 вересня. Відомо, що перед цим вони перебували в тимчасово захоплених районах Херсонської області та відмовились брати участь у бойових діях. Остання інформація, яка надходила від них: російські командири погрожували всіх “відмовників” відправити на передову без зброї.

Читайте також: «У них армия значительно сильнее» - розвідка перехопила розмову росіян біля Куп’янська

Як повідомляв Укрінформ, на Луганщині загарбники посилили примусову “мобілізацію”: планують залучити 10 тис. чоловіків.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-