У британській розвідці розповіли, за яких умов ЗСУ зможуть відрізати постачання росії на Луганщині

У британській розвідці розповіли, за яких умов ЗСУ зможуть відрізати постачання росії на Луганщині

Укрінформ
Україна продовжує наступальні дії на північному сході країни, тоді як російські війська після відступу встановили оборонні рубежі між річкою Оскіл та містом Сватове.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

“росія, ймовірно, вважає збереження контролю над цією зоною важливим, оскільки через неї проходить один із небагатьох основних маршрутів постачання, які росія все ще контролює з Бєлгородської області. Крім того, згадана лінія пролягає уздовж кордону Луганської області, частини Донбасу, яку росія прагне “звільнити” як одну зі своїх безпосередніх військових цілей. Будь-яка істотна втрата території на Луганщині однозначно підірве стратегію росії”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Байден застеріг путіна від застосування ядерної або хімічної зброї в Україні

Зазначається, що росія, ймовірно, намагатиметься вести стійку оборону цього району, але незрозуміло, чи мають російські сили на передовій достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб протистояти черговому узгодженому наступу українських сил.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська за минулу добу завдали по Донецькій області 13 ударів, під ворожим вогнем перебували сім населених пунктів, є вбиті та поранені серед мирного населення.

Війська російської федерації били по Авдіївці, Бахмуту, Святогірську, Торецьку, Великій Новосілці, Новому Комару й Новоочеретуватому, поціливши в житлові будинки, школу, коксохімічний завод та пасіку.

Читайте також: На Херсонщині загарбники тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах – розвідка

Для здійснення ударів загарбники використовували артилерію, реактивні системи залпового вогню і танки. Зокрема, з реактивної артилерії російська армія обстріляла нещодавно звільнений Святогірськ – загинув мирний житель, дістала поранення дитина.

Найбільше ударів, за даними поліції, а саме шість, витримала Авдіївка.

Загалом за добу російськими військами в Донецькій області знищені та пошкоджені 17 цивільних об‘єктів, 10 з них – житлові будинки.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також протягом доби за допомогою поліції евакуювалися ще 377 жителів Донецької області, від початку обов’язкової евакуації – близько 17 тисяч осіб, зокрема 2847 дітей та 786 людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-