Українська ППО знищила сьогодні 32 ворожі повітряні цілі

Українська ППО знищила сьогодні 32 ворожі повітряні цілі

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ у районах шести населених пунктів, підрозділи протиповітряної оборони знищили сьогодні на різних напрямках 32 повітряні цілі.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 11 жовтня.

"Не досягаючи успіху, ворог продовжує завдавати ракетних ударів та застосовувати ударні безпілотні літальні апарати для ураження критичної інфраструктури і житлових районів міст нашої країни", — ідеться в повідомленні.

Читайте також: рф закупила 2400 «шахідів» – Зеленський закликає G7 надати системи ППО та набої до них

За даними Генштабу, протягом поточної доби російські війська знову завдали масованого ракетного удару, випустивши по Україні майже 30 крилатих ракет. Також ворогом здійснені сім авіаційних ударів і близько 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Підрозділи протиповітряної оборони України на різних напрямках знищили 21 крилату ракету й 11 безпілотних літальних апаратів росіян.

Унаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад десяти населених пунктів у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях.

Читайте також: НАТО розгляне пропозиції надати Україні більше ППО – Столтенберг

Уночі війська російської федерації задіяли вісім іранських ударних безпілотників, намагаючись завдати шкоди об’єктам критичної інфраструктури в Миколаївській області. Усі запущені ворогом безпілотники були знищені силами протиповітряної оборони ЗСУ.

Повідомляється, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. На інших напрямках російські війська здійснювали обстріли з мінометів, танків, ствольної й реактивної артилерії.

Зокрема, на Сіверському напрямку ворог обстріляв Тимоновичі та Янжулівку Чернігівської області, на Слобожанському напрямку – Сотницький Козачок, Одноробівку, Уди, Ветеринарне й Козачу Лопань.

Читайте також: Від початку доби ППО збили 18 ворожих ракет та 8 дронів-камікадзе – Ігнат

На Краматорському напрямку загарбники вдарили по Райгородоку, Новоєгорівці, Греківці, Макіївці, Новому, Новолюбівці, Ямполівці, Торському та Спірному. На Бахмутському напрямку під ворожий удар потрапили Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Опитне, Майорськ і Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли Бердичі, Авдіївку, Кам’янку, Первомайське, Водяне, Невельське, Красногорівку, Мар’їнку й Новомихайлівку. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Успенівку, Нескучне, Полтавку, Вугледар, Залізничне, Малинівку, Чарівне й Білогірʼя.

На Південнобузькому напрямку війська рф продовжують обстрілювати позиції українських підрозділів для стримування контрнаступу по всій лінії зіткнення. За інформацією Генштабу, вогневого впливу з боку росіян зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Давидів Брід, Нова Кам’янка, Благодатівка, Широке, Шевченкове, Любомирівка, Тернові Поди, Правдине, Мирне й Олександрівка.

Читайте також: Обіцяних Україні систем ППО буде недостатньо для захисту всієї країни - Ігнат

"Мобілізація та перекидання противником резервів не дають можливості здолати супротив захисників і захисниць нашої країни. Тим часом, в росії продовжуються бунти серед мобілізованих", – зазначили в Генштабі.

Так, встановлено, що на одному з навчальних полігонів східного військового округу через низький рівень забезпечення, недотримання санітарних норм, неналежне харчування та відсутність нормальних умов для проживання понад сто мобілізованих росіян відмовляються виконувати будь-які накази командування й залишати казарму.

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах населених пунктів Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Майорськ і Первомайське.

Підтверджене ураження району зосередження живої сили й військової техніки противника в Херсонській області. За наявною інформацією, знищені до ста загарбників та близько 30 одиниць ворожого озброєння й військової техніки.

У Запорізькій області Сили оборони України за попередні дні уразили зенітний ракетний комплекс С-300, до десяти одиниць військової техніки та близько 60 російських військових.

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала два удари по районах зосередження озброєння й військової техніки збройних сил рф.

Ракетні війська й артилерія ЗСУ уразили один пункт управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п’ять систем протиповітряної оборони та чотири склади з боєприпасами загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 11 жовтня ліквідували близько 63 тисячі 110 російських військових, також знищили 2504 танків, 5162 бойових броньованих машин, 1496 артилерійських систем та іншу техніку противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-