кремль знає, що у разі застосування ядерної зброї отримає жорстку відповідь США - генерал Годжес

кремль знає, що у разі застосування ядерної зброї отримає жорстку відповідь США - генерал Годжес

Укрінформ
Колишній командувач військами США у Європі Бен Годжес вважає, що використання росією тактичної ядерної зброї у війні проти України призведе лише до значного ускладнення становища, в якому перебуває російська федерація та призведе до жорсткої реакції з боку США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Remix.

«Я, як і раніше, впевнений, що українські сили відкинуть російську армію через лінію 23 лютого до кінця цього року. До середини наступного року українська армія буде контролювати Кримський півострів», – сказав Годжес.

Далі він пояснив, чому не вірить, що росія коли-небудь застосовує ядерну зброю. Годжес, зокрема, зазначив, що використання тактичної ядерної зброї не дасть росії жодних переваг на полі бою, але призведе до жорсткої реакції з боку США.

Читайте також: Годжес - про ядерні погрози росії: путін та його оточення не схильні до самогубства

«кремль усвідомлює, що у разі застосування тактичної зброї Сполученим Штатам доведеться відповідати. Я не знаю, якою буде відповідь, але я впевнений, що Пентагон уже склав список варіантів. Я очікую, що це буде пряма відповідь, відповідна масштабу початкової атаки», – сказав він.

Американський генерал також визнав, що переоцінював силу російської армії до початку її повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Генерал Годжес вважає, що війна закінчиться до літа

«Одна з причин, чому я переоцінював військовий потенціал росії до моменту 24 лютого, полягає в тому, що я не зміг зрозуміти ступінь корупції в російському міністерстві оборони», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Бен Годжес дуже високо оцінив вересневий контрнаступ українських військових на Харківщині, назвавши його «блискучою операцією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-