ЗСУ відбили атаки загарбників поблизу 11 населених пунктів

ЗСУ відбили атаки загарбників поблизу 11 населених пунктів

Дані Генштабу
Укрінформ
Підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах Новосадового на Краматорському напрямку, Яковлівки, Берестового, Бахмута, Бахмутського й Опитного на Бахмутському напрямку, а також Красногорівки, Невельського, Первомайського, Мар’їнки та Побєди на Авдіївському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

У вечірньому зведенні зазначається, що агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також на утриманні захоплених районів Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Загарбники обстрілюють позиції українських військ уздовж усієї лінії зіткнення, здійснюють інженерне обладнання позицій на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку, а також завдають ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Читайте також: На півдні ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 110 вогневих завдань

За інформацією Генштабу, протягом доби війська російської федерації завдали 4 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснили близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали об’єкти та мирні жителі понад 20 населених пунктів. Серед них — Костянтинівка, Білогір’я, Іванівка, Нікополь, Бахмут, Соледар, Яковлівка, Давидів Брід і Наливайківка.

Повідомляється, що у зону ураження потрапили інфраструктурні об’єкти на території Запорізької, Київської й інших областей. Встановлено, що для ударів загарбники використали крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, вони продовжують використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed -136.

У Генштабі зазначають, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза завдання ворогом ракетних й авіаційних ударів, а також запуск ударних безпілотників з території білорусі. На інших напрямках війська рф здійснювали обстріли.

Зокрема, на Сіверському напрямку з мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники завдали ударів по районах населених пунктів Сеньківка та Прогрес Чернігівської області, а також по районах Павлівки, Дмитрівки, Мезенівки, Бачівська й Соснівки Сумської області.

Читайте також: ЗСУ взяли у полон сімох росіян, які воювали у Сирії

На Слобожанському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії російські війська обстріляли райони Вовчанських Хуторів, Гатища, Липців, Огірцевого, Старици й Удів. Для коригування артилерійського вогню ворог задіяв безпілотник.

На Краматорському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії загарбники завдали ударів по районах Верхньокам’янського, Вишневого, Зарічного, Надії, Першотравневого, Тернів і Торського. На Бахмутському й Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків й артилерії різних типів уздовж усієї лінії зіткнення.

За даними Генштабу, на Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська рф наступальних дій не проводили. Вогневого ураження з танків, мінометів і ствольної артилерії ворога зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Білогір’я, Вугледар, Времівка, Залізничне, Микільське, Новоукраїнка, Нескучне, Оріхів, Чарівне й Ольгівське.

Читайте також: росія збільшує військовий контингент у захопленому Сєвєродонецьку

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу з боку російських військ зазнали райони понад 35 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив понад 60 вильотів безпілотників.

Згідно з інформацією Генштабу, у збройних силах росії триває робота з пошуку можливих варіантів поповнення підрозділів, що зазнали втрат у боях. Встановлено, що командири всіх рівнів військово-морського флоту рф розпочали агітаційну роботу з особовим складом строкової служби щодо перспектив переходу на контрактну службу. Військовослужбовцям пропонуються високі виплати, покращений соціальний пакет та гарантія служби поза лінією зіткнення.

Водночас, як інформує Генштаб, залишається проблемним питання матеріального забезпечення військовослужбовців загарбницьких військ, призваних за мобілізацією. Зокрема, встановлено прибуття в місто Пологи Запорізької області підрозділу російської федерації, особовий склад якого частково одягнений у цивільний одяг.

Читайте також: У білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 30 ударів - підтверджене ураження 23 районів зосередження озброєння й військової техніки, а також семи позицій зенітних ракетних комплексів росіян. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили шість безпілотників і вертоліт ворога.

Ракетні війська і артилерія ЗСУ за минулу добу уразили п'ять пунктів управління, сім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також три склади боєприпасів рф. У зону вогневого ураження потрапили також позиції ворожої артилерії й інші важливі військові цілі.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 15 жовтня ліквідували близько 64 тисяч 700 російських загарбників, знищили 2524 танки, 5179 бойових броньованих машин, 1582 артилерійські системи та іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-