Через невдачі на полі бою росія атакує цивільну інфраструктуру України – розвідка Британії

Через невдачі на полі бою росія атакує цивільну інфраструктуру України – розвідка Британії

Укрінформ
росія через невдачі на полі бою атакує цивільну інфраструктуру України, щоб завдати широкомасштабної шкоди енергорозподільчій мережі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у вівторок міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

З 10 жовтня росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України.

Вони були здійснені крилатими ракетами, ракетами протиповітряної оборони класу «земля-земля» та наданими Іраном Shahed-136 для односторонньої атаки безпілотних літальних апаратів.

Читайте також: У США вважають, що постачання іранських безпілотників росії порушує ядерну угоду

«Цілком імовірно, що основною метою цієї ударної кампанії є завдати широкомасштабної шкоди енергорозподільчій мережі України. Оскільки росія зазнає невдач на полі бою з серпня, вона, швидше за все, отримала більшу готовність завдавати ударів по цивільній інфраструктурі на додаток до українських військових цілей», - йдеться у звіті.

Читайте також: США та Велика Британія домовилися посилити співпрацю щодо санкцій проти росії

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок рф завдала 9 ракетних і 39 авіаційних атак по Україні. За інформацією ЗСУ, для ударів рф використала крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, рф продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва «Shahed -136».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-