Шмигаль анонсував додаткову військову допомогу від Чехії для України

Шмигаль анонсував додаткову військову допомогу від Чехії для України

Укрінформ
Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував надання Чеською Республікою додаткової військової допомоги Українській державі.

Про це очільник українського уряду розповів під час спільного брифінгу з прем‘єр-міністром Чехії Петром Фіалою у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У військово-технічному співробітництві між нашими державами набираються нові оберти. Самохідні гаубиці, танки, БМП та інша допомога вже сприяють українській армії у звільненні земель, але на цьому ми не зупиняємося і готуємо агресору більше неприємних сюрпризів", – сказав Шмигаль.

Водночас він розповів, що уряд Чехії підтримав створення Міжнародного трибуналу для засудження військової агресії російської федерації проти України, а також для засудження представників військово-політичного керівництва рф за злочинну війну, яку вони розпочали і продовжують.

Читайте також: Чехія закликає створити міжнародний трибунал щодо злочинів рф в Україні

Коментуючи рішення Чеської Республіки щороку впродовж 2023-2025 років виділяти понад 20 мільйонів євро в межах виконання плану допомоги Україні глава українського уряду заявив: "Ми отримали чіткі сигнали підтримки з боку наших чеських колег у різних сферах. Зокрема, на державному рівні Чехія розробила план допомоги України. Щорічно він передбачає підтримку в розмірі понад 20 мільйонів євро впродовж 2023-2025 років".

Водночас Шмигаль зауважив, що під зустрічі з чеськими урядовцями обговорювалося питання санкційного тиску на російську федерацію, а також конфіскація російських активів. Він подякував уряду Чехії за підтримку спрямування цих коштів на компенсацію збитків України.

Як повідомлялося, у жовтні уряд Чехії схвалив виділення нового пакету військової допомоги для України на суму 22 мільйони чеських крон (понад 32,3 мільйона гривень).

31 жовтня прем‘єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала разом із делегацією уряду Чехії перебуває з робочим візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-