росія готується до реваншу, але у ворога нічого не вийде — Зеленський

росія готується до реваншу, але у ворога нічого не вийде — Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повідомив про щоденні запеклі бої на сході країни, та запевнив, що на півночі та півдні ситуація контрольована.

Про це він сказав у виступі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Виглядає все це так: щоденно запеклі бої на сході нашої держави. Ми стоїмо стійко, міцно, завдяки всім нашим воїнам - живим і тим, кого з нами, на жаль, вже немає, за їх мужність. Дуже важливо, що ми міцні не тільки на сході нашої держави, де зараз дійсно гаряче, ми міцні всередині нашої держави і об’єднані. Ми мобілізовані, тому що ми захищаємо своє, ми не починали цю війну, але повинні її закінчити», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, яка зараз ситуація на фронті.

За його словами, на півдні та півночі України ситуація контрольована.

«Дійсно, ще раз підкреслюю, дещо процеси уповільнені… Це пов’язано з багатьма причинами. Одна з причин - це об’єднання не тільки всередині нашої держави, а ми повинні зберегти об’єднання світу, Європи навколо України, яка бореться за цінності наші спільні. І тому треба, щоб дійсно продовжилася підтримка України, щоб продовжилася поставка відповідної амуніції, яка нам потрібна для переваги над ворогом на полі бою», - зауважив Президент.

Також, додав він, Україні потрібна фінансова підтримка.

«Тут я хочу подякувати всім державам, Європейському Союзу, який підтримав дефіцит нашого бюджету і продовжує нас підтримувати в цьому році», - сказав Зеленський.

Глава Української держави додав, що «багато країн світу зараз нам допомагають з альтернативними можливостями підключення електрики».

«В принципі так все виглядає. Ми бачимо, що росія намагається йти, посилюватися і готуватися до реваншу. Ми вважаємо, що їм не вдасться, бо вони воюють не тільки проти України, а проти цивілізованого підходу до життя», - підкреслив Президент.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ влаштували пекло загарбникам під Бахмутом

Як повідомлялося, у швейцарському місті Давос 16 січня стартував Всесвітній економічний форум (ВЕФ). У межах форуму обговорюється вирішення енергетичних та продовольчих криз, боротьба з високою інфляцією, низькими темпами зростання та високою заборгованістю, усунення соціальних уразливостей, протидія сучасним геополітичним ризикам.

ВЕФ триватиме до 20 січня. Участь у цьогорічному форумі під гаслом «Співпраця у фрагментованому світі» бере рекордна кількість глав держав та урядів – 52. Україну представляє делегація високого рівня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-