росія викрала 50 автомобілів ОБСЄ і перекинула їх на схід України – Цимбалюк

росія викрала 50 автомобілів ОБСЄ і перекинула їх на схід України – Цимбалюк

Укрінформ
росія викрала близько 50 автомобілів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні і перекинула їх на тимчасово окуповану територію на сході.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

"Злочинний московський режим пішов далі і вчинив ще один злочин проти ОБСЄ, викравши близько 50 автомобілів СММ ОБСЄ. За повідомленнями, ці автомобілі були переміщені росією на тимчасово окуповану територію на сході України на минулих вихідних", - сказав дипломат.

Він також наголосив на ймовірності провокацій з використанням захоплених автомобілів ОБСЄ. На думку Цимбалюка, рф може вдатися до таких дій, оскільки відчуває безкарність.

Читайте також: Потребуємо збільшення уваги до двох ключових проблем: Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ

Як повідомлялося, 16 січня Організація з безпеки та співробітництва у Європі заявила, що її представників немає на Донбасі, а будь-які автомобілі з розпізнавальними знаками ОБСЄ там "не використовуються в цілях ОБСЄ".

Журналіст Андрій Цаплієнко раніше опублікував фото, зроблене, за його словами, перед КПП "Ізварине", на якому зафіксовано трейлери з позашляховиками Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ, що заїжджали з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-