Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Не ігноруйте повітряну тривогу

Не ігноруйте повітряну тривогу

Укрінформ
Чому це особливо важливо саме зараз?

25 січня по всій Україні декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Зрозуміло, це пов’язано з тим, що в білорусі в повітря постійно піднімаються винищувачі МіГ-31К — носії гіперзвукових ракет Х-47М2 «Кинжал», які не так готуються до пуску, як нервують. Але…

Але це не означає, що слід ігнорувати повітряні тривоги і на те є як мінімум дві вагомі причини.

Перша — від фази морально-психологічного тиску РОВ можуть перейти до ударів із застосуванням Х-47М2 «Кинжал», достатньо лише наказу та натискання на кнопку пуск.

Друга — на сьогоднішній день у росії вже може бути накопичений боєкомплект для завдання чергового масованого ракетного удару. Питання лише в тому — який саме БК зараз у них може бути, адже останнім часом процес накопичення БК зіткнувся з проблемами.

Теоретично, РОВ станом на 25 січня можуть мати наявність від 30 до 70 ракет для завдання удару. Цей розрив зумовлений зафіксованим розкидом накопичення БК останніх тижнів, що говорить про проблеми, які виникають на одному з етапів накопичення: виробництво, зняття зі зберігання, логістика.

А тому не треба вдавати з себе розумників і, махнувши рукою, всім розповідати, що це МіГ-31К, який ніколи не запустить Х-47М2 «Кинжал». Запустить. Із досить високою ймовірністю. А навіть якщо ні, то цілком може прилетіти й інший тип ракет.

Не ігноруйте повітряну тривогу. Особливо зараз.

Олександр Коваленко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-