росія до річниці вторгнення може атакувати з півночі, півдня та сходу - Данілов

росія до річниці вторгнення може атакувати з півночі, півдня та сходу - Данілов

Укрінформ
росія готується до максимальної ескалації війни найближчим часом, найважчі бої попереду.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Sky News, передає Укрінформ. 

«росія готується до максимального загострення. Вона збирає все, що може, проводить навчання і тренування… Можу сказати, що ми не виключаємо жодних сценаріїв у найближчі два-три тижні», - сказав Данілов.

Він також не виключив, що російський президент володимир путін спробує знову атакувати Україну з півночі, півдня та сходу, як це було 24 лютого 2022 року, можливо, це буде навіть приурочено до річниці вторгнення.

Водночас, секретар РНБО наголосив, що українські захисники готуються до всього, і західні союзники зараз підтримують Україну значно сильніше, ніж рік тому.

Читайте також: Україна і світ придушать спроби рф на реванш – Зеленський

За його словами, очікується, що близько половини з понад 320 тисяч мобілізованих солдатів будуть задіяні у новому масштабному російському наступі.

Данілов анонсував, що головні бої війни ще попереду.

«Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні», – наголосив він.

Саме тому Україна просить західних партнерів надіслати більше зброї якомога швидше. Останніми днями Київ наполягає на тому, щоб Захід передав винищувачі.

«Було б чудово, якби це були винищувачі Typhoon. F-16 теж підійдуть. Будь-яка допомога була б доречною», – сказав секретар РНБО.

Читайте також: Винищувачі та далекобійні ракети є зброєю стримування агресора, а не ескалації – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Україна прагне отримати сучасні винищувачі – F-16 чи F-15 ВПС США – або їхні європейські аналоги – німецькі Tornado чи шведські Gripen – на заміну своєму паркові літаків радянських часів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-