«Азов» став бригадою Національної гвардії України

«Азов» став бригадою Національної гвардії України

Відео
Укрінформ
Відтепер «Азов» — бригада Національної гвардії України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба "Азову".

"Відтепер "Азов" — бригада Національної гвардії України. Цьому зростанню передувала майже дев'ятирічна бойова історія "Азову", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 2014 році батальйон МВС "Азов" брав участь у звільненні Маріуполя, боях за Іловайськ. "Азов" збільшився до полку, а згодом переформатувався в окремий загін спеціального призначення в складі 12-ї бригади НГУ.

Крім того, "Азов" у 2015 році брав участь у Широкинській операції, у 2019 році - обороні Світлодарської дуги, у 2022 році - 86 днів оборони Маріуполя, Азовсталь, бої на південному напрямку.

У 2023 році Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування нових штурмових бригад «Гвардія наступу», тож бригада НГУ «Азов» стала однією з них.

Читайте також: Залужний про «Азов»: Сьогодні кожна військова частина ЗСУ пише переможну історію країни

У пресслужбі також повідомили, що для вступу варто зателефонувати за єдиним номером рекрутингового центру «Азову»: +38 073 033 4308 або заповнити анкету.

Як повідомляв Укрінформ, штурмові бригади «Гвардії наступу», набір до яких Міністерством внутрішніх справ був оголошений 2 лютого, мають стати у стрій вже 1 квітня.

8 лютого міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що у “Гвардію наступу” подали заявки уже 17 тисяч претендентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-