росія має залишити всю територію України – прем’єр Фінляндії

росія має залишити всю територію України – прем’єр Фінляндії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін наголосила, що росія повинна залишити всю територію України, але українці мають самі вирішувати, що для них Перемога.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін під час дискусії на Мюнхенському безпековому форумі.

"Що таке Перемога для України – це мають українці самі вирішувати. Наше завдання – надати їм усю необхідну допомогу, військову допомогу", - заявила Марін.

Вона зазначила, що Євросоюз зараз має "розширити та прискорити виробництво боєприпасів та іншого військового обладнання" і надавати Україні "набагато більше важкого озброєння, ніж вона отримує зараз". "І ми маємо дати чіткий меседж – що будемо підтримувати стільки, скільки треба", - наголосила прем’єр Фінляндії.

Крім того, ЄС має продовжувати надавати Україні фінансову та гуманітарну допомоги та вже зараз займатися відбудовою зруйновної інфраструктури.

Читайте також: У Фінляндії пояснили, чому не озвучують всі деталі військової допомоги для України

"Тобто, ми мусимо надавати все, що вони (українці – ред.) потребують. І це вже їм вирішувати, на яких умовах вони можуть погодитися і що для них означатиме Перемога. Я думаю, що росія має залишити всю територію України. Але вирішувати їм", - заявила глава фінського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, стали головною темою конференції цього року.

Фото: Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-