росія вкотре змінила підхід до війни в Україні після невдач на полі бою - розвідка Британії

росія вкотре змінила підхід до війни в Україні після невдач на полі бою - розвідка Британії

Укрінформ
росія, ймовірно, змінила підхід щодо війни в Україні і зосередилася на виснаженні української армії в довгостроковій операції.

Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що з 2014 року стратегічна мета росії в Україні, ймовірно, була незмінною: контролювати свого сусіда. Протягом 2014-2021 років вона переслідувала цю мету шляхом підривної діяльності, розпалювання неоголошеної війни на Донбасі та анексії Криму.

24 лютого 2022 року росія змінила підхід і почала повномасштабне вторгнення, намагаючись захопити всю країну та скинути її уряд.

Читайте також: У річницю війни голова ОБСЄ закликав росію припинити вогонь і запевнив Україну в підтримці

До квітня 2022 року росія зрозуміла, що це не вдалося, і зосередилася на розширенні та формалізації свого панування над Донбасом і півднем. Вона досягла повільного та надзвичайно дорогого прогресу, йдеться у зведенні.

«Останніми тижнями росія, ймовірно, знову змінила свій підхід. Тепер її кампанія, швидше за все, спрямована на деградацію української армії, а не на захоплення значної нової території. російське керівництво, ймовірно, проводить довгострокову операцію, де вони вважають, що переваги росії в населенні та ресурсах зрештою виснажать Україну», - вважає розвідка.

Читайте також: Найбільші втрати рф за рік війни в Україні

Як повідомлялося, у попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що росія, ймовірно, готується до наступу в районі Вугледара на Донеччині, однак навряд чи здійснить прорив через брак ударної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-