Міноборони Литви готує новий пакет допомоги для України

Міноборони Литви готує новий пакет допомоги для України

Укрінформ
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час зустрічі з першим заступником міністра оборони України генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, який прибув до Литви, повідомив про підготовку нового пакету допомоги для України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт військового відомства Литви.

«Уроки, отримані в Україні, допомагають нам цілеспрямовано розвивати наші військові можливості. Ми також займаємо тверду позицію - підтримувати Україну всіма нашими можливостями. І готуємо новий пакет підтримки для України», - сказав Анушаускас.

Окрім того, Анушаускас наголосив на тому, що Литва інтенсивно готується до саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Там, серед інших важливих питань, шукатимуть згоди щодо перспективи членства України в Альянсі.

Читайте також: Україна зараз потребує артилерії, танків, літаків і віри світу - Зеленський

До цього часу Литва вже надала Україні військову підтримку майже на 409 мільйонів євро. Значна частина підтримки України Литвою складається з допомоги у військовій підготовці. Цьогоріч планується підготувати 1600 українських бійців. Інструктори литовської армії навчають українців як на національному рівні, в Литві, так і долучаючись до навчальної місії ЄС та таких міжнародних ініціатив, як «Interflex». Також планується підготувати в Литві для українців курси з розмінування спільно з північними європейськими країнами.

Повідомляється, що генерал-лейтенант Павлюк прибув до Литви, щоб поділитися набутим досвідом інтеграції парамілітарних структур до складу Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-