Лінкявічюс сподівається, що Україні швидше дадуть літаки після інциденту з американським БПЛА

Лінкявічюс сподівається, що Україні швидше дадуть літаки після інциденту з американським БПЛА

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сподівається, що інцидент з американським безпілотником над Чорним морем прискорить рішення щодо постачання винищувачів Україні.

Про це дипломат написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Сподіваюсь, що військова провокація росії проти американського безпілотника у Чорному морі допоможе прийняти рішення про прискорене постачання винищувачів Україні», - зазначив Лінкявічюс.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок два російські літаки СУ-27 здійснили над Чорним морем непрофесійне перехоплення безпілотного дрона MQ-9 Розвідувального управління ВПС США. Причому російський літак пошкодив пропелер американського безпілотника, внаслідок чого той втратив керування та впав у міжнародних водах.

Читайте також: Лінкявічюс: Угорщині доведеться визначитися - бути без європейських грошей чи енергоносіїв рф

Зовнішньополітичне відомство США офіційно передало росії рішучий протест через непрофесійні дії пілотів рф, що призвели до падіння американського дрона в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.

У середу, 15 березня,відбудеться зустріч у форматі «Рамштайн». Союзники України проведуть уже десяті переговори оборонної контактної групи.

Фото: Delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-