Безкарність за злочини в Сирії спричинила нинішню агресивність кремля - Зеленський

Безкарність за злочини в Сирії спричинила нинішню агресивність кремля - Зеленський

Укрінформ
Відсутність належного покарання за злочини, скоєні в Сирії, призвело до відчуття безкарності у кремля, у чому є значна частина його теперішньої агресивності.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Народ Сирії не отримав належного міжнародного захисту, і це дало відчуття безкарності кремлю та його спільникам. Міста Сирії російські бомби руйнували так само, як і наші українські міста. Саме в цій безкарності – значна частина теперішньої агресивності кремля", - сказав глава держави.

Читайте також: Умиротворення не змусить путіна зупинити війну – прем'єр Ірландії

За його словами, коли український народ захистить себе і на нашій землі буде відновлено силу Статуту ООН, силу справедливості, це дасть гарантії миру й для багатьох інших частин світу. "Ось для чого працює наша глобальна коаліція, антивоєнна коаліція", - наголосив Президент.

Він також зазначив, що запроваджені нові санкції РНБО щодо понад 400 осіб та компаній, більшість із них – російські, але також це іранські та сирійські особи.

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти ряду фізичних та юридичних осіб

За словами Зеленського, кожен такий санкційний крок ретельно опрацьовується.

"Українські санкції – це частина глобального тиску на росію. Усі, хто виробляє зброю для терору проти України, хто допомагає росії розпалювати агресію, зокрема постачаючи «шахеди», хто підтримує російську руйнацію міжнародного права, можуть бути лише маргіналами для світу. Тими, кого зрештою притягнуть до відповідальності за все, що роблять проти наших людей, проти людей у цілому, проти міжнародного права", - підкреслив Президент.

Читайте також: Комісія ООН назвала воєнним злочином незаконне переміщення дітей з України в росію

Як повідомлялося, Президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Санкції застосовані до 300 фізичних осіб, зокрема щодо президента Сирії Башар Хафез аль-Асада та прем’єр-міністра Сирії Хусейна Арнуса, а також до 141 юридичної особи, у тому числі Fars Air Qeshm, Shahed Aviation Industries Company та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-