Закон дозволяє іноземним пілотам воювати на боці України - Повітряні Сили

Закон дозволяє іноземним пілотам воювати на боці України - Повітряні Сили

Єдині новини
Укрінформ
Законодавство дозволяє іноземним пілотам воювати на боці України.

Про це зазначив речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

«Відповідаючи на запитання про те, чи зможуть іноземці (воювати на боці України - ред.), мало того, що вони вже публічно заявляють, що вони готові, скажу, що у нас є процедура відповідна, закон. Громадяни іноземних держав можуть стати військовослужбовцями Збройних Сил України. Повітряні Сили є частиною ЗСУ, авіація є частиною Повітряних Сил, тому танкіст, артилерист може, чому ж ні пілотам», - сказав Ігнат.

Відео: телемарафон Єдині новини

Він додав те, що командувач Повітряних Сил ЗСУ закликав командувачів повітряних сил країн-членів НАТО створити авіаційну коаліцію, адже перемога на землі кується у небі. «Небо потрібно контролювати, мати перевагу у повітрі. Перевага досягається саме такими винищувачами як F-16. Потрібне рішення про те, що така передача відбудеться в тих чи інших поколіннях (літака - ред.). І тоді вже будемо говорити про підготовку, адже вона паралельно стартує», - додав речник.

Читайте також: Ігнат: На аеродромах рф - щонайменше 12 літаків, які можуть атакувати Україну

Водночас Ігнат зазначив, що поки Україна переваги у небі не має, але наголосив на тому, що українські пілоти мають високий рівень підготовки. Наша країна на початку повномасштабного вторгнення рф змогла збити значну кількість ворожої авіації. «Великі втрати вони понесли з самого початку, коли вони недооцінили наші сили, коли повірили власній пропаганді в те, що тут вже все знищено, що прогулянка в небі буде простою для них. Взагалі, якщо порівнювати усе авіаційне угруповування, то 1 до 6 - приблизно таке було співвідношення, така перевага була у росіян. А якщо ви додасте ще й технології, які вкладені в російські літаки… тут можна приблизно один до 10 рахувати. Якщо брати технічні можливості», - нагадав речник Повітряних Сил.

Раніше він зазначав, що сучасні західні винищувачі F-16 здатні зі стовідсотковим результатом знищувати ракети і дрони, чого не можуть забезпечити наявні в Україні МіГи та Су.

«Очікуємо посилення (літаками - ред.), яке має прийти із заходу, та дозволить очистити наше небо», - додав Ігнат.

Читайте також: На озброєнні ЗСУ вже є п'ять бригад винищувачів – Ігнат

Як повідомлялося, у понеділок, 10 квітня, міністр оборони України Олексій Резніков запросив іноземних пілотів багатоцільових винищувачів F-16 воювати на боці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-