США замінять бойову групу, що тренує українських військових у Графенвері - Пентагон

США замінять бойову групу, що тренує українських військових у Графенвері - Пентагон

Укрінформ
Командування Збройних сил Сполучених Штатів планує провести ротацію бойової групи, яка забезпечує тренування українських підрозділів на полігоні в німецькому Графенвері.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наприкінці цього місяця бойова група 39-ї піхотної бригади Нацгвардії, що базується в штаті Арканзас, замінить бойову групу 27-ї піхотної бригади з Нью-Йорка та прийме командування Об’єднаною багатонаціональною тренувальною групою – Україна (JMTGU) на навчальному полігоні Графенвер у Німеччині»,- зауважив представник Пентагону.

Він нагадав, що бойова група зі штату Нью-Йорк прийняла на себе керівництво JMTGU у серпні 2022 року.

Читайте також: Смуга перешкод одразу для кількох підрозділів: Наєв показав, як ЗСУ тренуються на півночі

«І ми з нетерпінням чекаємо прибуття групи з 39-ї бригади та продовження важливої роботи, щоби забезпечити Україну тим, що їй потрібно для навчань»,- зауважив генерал.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін цього тижня офіційно підтвердив, що він разом з главою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Міллі 21 квітня проведуть 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України. Зустріч планується на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-